Fleur Wagemans

Fleur Wagemans werkt als senior adviseur en estate planner bij Pereira. Ze houdt zich vooral bezig met privé-advisering van vermogende particulieren over de structurering van hun vermogen, zowel in binnenland als buitenland. Onderwerpen waarop ze specifiek deskundig is zijn (internationale) vermogensoverdracht aan toekomstige generaties, bedrijfsopvolging en aandelenoverdrachten binnen de familie, corporate governance bij bedrijven, emigratie en immigratie, huwelijksvoorwaarden, testamenten en echtscheiding, aankoop van een (buitenlandse) tweede woning, en de combinatie van privé- en ondernemingsvermogen. Het laatste doet ze samen met collega-adviseurs.

‘De combinatie van advisering over de privésituatie van cliënten en de structurering van hun ondernemingsvermogen vind ik heel interessant: de (fiscale) structurering van vermogen is namelijk nooit ingegeven door de fiscaliteit maar door persoonlijke wensen en omstandigheden. Aan mij de uitdaging om binnen dat kader een advies te maken dat past én op fiscaal gebied interessant is. Ik ben praktisch ingesteld en probeer altijd oplossingsgericht te werken.’

Werkt voor Pereira sinds: mei 2005
Studie-achtergrond: fiscaal recht, Rijksuniversiteit Groningen
Eerdere functies: Fleur werkte ruim vier jaar als belastingadviseur in de algemene fiscale praktijk bij Ernst & Young. Daar maakte ze deel uit van de adviesgroep Vermogende Particulieren.

E-mail: fleur.wagemans@pereiraconsultants.com

Telefoon: 070 75 70 100